Domaćinstvo prima goste od marta do novembra.
Noćenje
Soba 1: 1 bračni + 2 kreveta
Ukupno 4
Kupatilo: DA.
Hrana
Hranu koja je napravljena od proizvoda koje se uzgajaju na ovom gazdinstvu i kombinovana sa lokalnim proizvodima koji su tipični za ovaj kraj.
Doručak: (slatki i slani doručak – priganice, domaći hljeb, pršut, sir, domaća jaja, domaći džem od šipurka i drenjina, domaći čaj od nane i žalfije)
Ručak/Večera:
- Tradicionalni meni – pršut, sir, salata od cvekle, salata od mrkve, raštan i domaća kobasica, priganice sa medom;
- Mediteranski meni – domaći njoki i domaća pašta sa sosem od sira i pršuta, sosevima sa povrćem, sezonska salata, kolač sa limunom;
- Vegetarijanski meni – potaži od povrća, sezonske salate, domaći njoki i pašta sa sosevima od povrća, kolač sa limunom)
Za grupe posjetilaca nude mogućnost posjete seoskog gazdinstva, upoznavanje sa aktivnostima koje se odvijaju na gazdinstvu, demonstracija pripreme hrane i degustacija hrane od proizvoda koji se uzgajaju na ovom gazdinstvu i koji su kombinovani sa lokalnim proizvodima tipičnim za ovaj kraj.
Ruralne aktivnosti
Mart – Avgust: Rad u bašti
Septembar – Oktobar: Branje čajeva, branje voća za čajeve i džemove
Druge usluge
Transferi za goste: DA
Degustacija proizvoda: DA
Kulinarski časovi – učestvovanje u pripremi jela: NE
Posebni uslovi
Internet: DA
TV: DA
Posteljina i peškiri: DA
Moguće dovesti kućne ljubimce: DA
Mašina za veš na raspolaganju gostima: NE
Strani jezici u upotrebi u domaćinstvu: Engleski
Seosko gazdinstvo ,,Ukus sjećanja’’, vlasništvo je porodice Bogdanović. Decenijama unazad u ovom porodičnoj kući pravio se tradicionalni njeguški sir. Tokom proljeća, ljeta i jesen u kući boravi bračni par Drago i Vera Bogdanović koji se bave uzgojem domaćeg povrća, koje uspijeva u ovim krajevima.
Uz stare ukuse ovog kraja i hranu koja se vjekovima služila u ovom kraju, seosko gazdinstvo „Ukus sjećanja“ u svojoj bašti uzgaja povrće koje njihovoj gastronomskoj ponudi daje dodatnu vrijednost. Ovo je krševit kraj u kojem nema dovoljno vode, pa se u bašti uglavnom uzgaja povrće koje ne zahtijeva veliko navodnjavanje – bijeli krompir, crni luk, bijeli luk, mrkva, cvekla, kupus, raštan, te začinsko bilje.
Od voća iz ovog kraja prave svoje sokove, džemove i sirup od maslačka, a od različitih biljnih vrsta suše svoj čaj (majčina dušica, nana, pelin, kantarion, lipa…). Ako budete došli u pravo vrijeme, možete i sami učestvovati u ovim aktivnostima.
Ovaj lokalitet nalazi se u podnožju planine Lovćena, na udaljenost od 1-2 kilometra od Nacionalnog parka Lovćen i svega nekoliko kilometara od najljepših vidikovaca sa kojih se prostori Bokokotorski zaliv. Ovo je specifičan prirodni ambijent u kojem se prožimaju mediteranska i planinska klima. Poznato istorijsko mjesto koje se nalazi na granici između Boke i stare Crne Gore. Ovaj prirodni i istorijski miks uticao je i na kulturu, arhitekturu, način života i hranu. Desetinama godina ove specifičnosti koriste ljudi s ovog područja stvarajući čuveni njeguški sir i pršut koji uz domaći hleb i medovinu, predstavlja tipičnu gastronomsku ponudu ovog kraja.
Domaćinstvo se nalazi u zaseoku Kopitu, svega 100 metara od centralnog dijela Njeguša đe se nalazi partizanski spomenik i Pošta.
Degustaciju i mogućnost kupovine proizvoda koja proizvode seoska gazdinstva iz drugih krajeva Crne Gore (med, rakija, vino i masline)
Pješačke ture sa licenciranim turističkim vodičem. Posjeta istorijski značajnim lokalitetima – upoznavanje sa kulturnim i istorijskim nasljeđem ovog kraja (pješačka tura lokalitet Njeguši, pješačka tura Krstac-Veliki zalazi, pješačka tura Njeguši – Lovćen). Po dogovoru.