Domaćinstvo prima goste od 1. maja do 31. oktobra.
Noćenje
Soba 1: 2 ležaja
Soba 2: 2 ležaja
Soba 3: 2 ležaja
Soba 4: 2 ležaja
Soba 5: 2 ležaja
Soba 6: 2 ležaja
Soba 7: 2 ležaja
Soba 8: 2 ležaja
Soba 9: 2 lažaja
Ukupno: 16 ležajeva
Kupatila su zajednička.
Hrana
Gosti se tradicionalno dočekuju rakijom Podgorski melem. Posebnost gazdinstva je bogata gastronomska ponuda proizvedena i prerađena na gazdinstvu, a ističu se čuvene čorbe od zelja i koprive. Gosti mogu konzumirati hranu koja se isključivo priprema kao i za domaćine. Ukoliko ima posebnih zahtjeva za vegetarijance/vegane ili ako je neko od gostiju alergičan na pojedinu hranu, to treba naglasiti.
Ruralne aktivnosti
Maj: priprema bašte za sjetvu, rad sa životinjama (priprema mliječnih prerađevina)
Jun: radovi u bašti i sa životinjama
Jul: košenje i sakupljanje trave za stoku, rad u bašti
Avgust: rad u bašti, sakupljanje ljekovitog bilja u okruženju, košenje
Septembar: rad u bašti (vađenje i sakupljanje krompira i ostalog povrća), spremanje zimnice
Oktobar: završni radovi u bašti, priprema zimnice, priprema drva za ogrijev, priprema voća (šljive) za pečenje rakije
Druge usluge
Transferi za goste: NE
Degustacija proizvoda: DA
Kulinarski časovi – učestvovanje u pripremi jela: DA
Jahanje konja: DA – dva ponija
Kampovanje: DA
Organizacija izleta: DA
Rekviziti za djecu: DA – ljuljaška, tobogan, klackalica
Posebni uslovi
Internet: DA
TV: DA
Posteljina i peškiri: DA
Moguće dovesti kućne ljubimce: DA
Mašina za veš na raspolaganju gostima: NE
Strani jezici u upotrebi u domaćinstvu: DA
Porodica Kaljević živi u zaseoku Podgora na Durmitoru.
Domaćinstvo sačinjavaju: djed Spasoje Pajo, baba Stanimirka Cana, sinovi Tomo i Lazar i unučad Irena, Mara, Teodora i Danka. Porodica se tradicionalno bavi poljoprivredom, drži stoku i sadi baštu, sakuplja ljekovito bilje. Poslom na gazdinstvu upravlja otac Spasoje, a u napornom, ali interesantnom radu učestvuje čitava familija, podijelivši poslove.
Kaljevićima je osnovna djelatnost poljoprivreda. Bave se stočarstvo – drže krave i svinje, pa se rade prerađevine od mlijeka – kajmak i sir, a od svinja dobijaju suvo meso. Pored stočarstva, sadi se bašta i u njoj uspijeva sve ono što surova planinska klima Durmitora dozvoli, a to je: cvekla, mrkva, kupus, krompir, luk, zelje, spanać, ječam i drugo. Majka Cana se specijalizovala u preradi džemova, slatkog, sokova, čajeva ubranih sa čistih predjela Durmitora, šiju se vunene čarape, pletu kape i šalovi. Djed Spasoje je posebno ponosan na rakiju od šljive – Podgorski melem. Gosti su uvijek dobrodošli na Durmitor, kod Kaljevića, posebno u ljetnjim mjesecima kad su aktivnosti na gazdinstvu i u prirodi brojne.
Domaćinstvo Kaljević se nalazi u zaseoku Podgora udaljenom od Žabljaka 7 km. Sa imanja se pruža lijep/otvoren pogled na Durmitor i njegove vrhove Savin i Bobotov kuk, Međed i Crvena greda. Gazdinstvo je od NP Durmitor je udaljeno 7 km, od vidikovca na rijeci Tari – Petrov vidikovac 2 km, od durmitorskog prstena 6 km, pješačke staze CT1 i Via Dinarika 7 km.