Domaćinstvo prima goste od juna do oktobra.
Noćenje
Katunska koliba 1: 5 ležajeva
Kamp i šatori: 6 osoba
Ukupno 11 ležajeva
Kupatilo: zajedničko za sve sobe i za kamp.
Hrana
Domaćinstvo Jokić je i jedna od gastro tačaka na gastro ruti Gorska trpeza. Oni nude tradicionalnu hranu, tipičnu za planinske krajeve i pogotovo za katune, koju nećete naći u restoranima. Ovdje nema jelovnika, Goca će vas poslužiti onim sto sprema za svoju porodicu, a izaći će u susret gostima koji imaju neke posebne zahtjeve – vegetarijancima ili ljudima koji su na neke sastojke alergični.
Ruralne aktivnosti
Jun: kosidba, sakupljanje sijena, muza krava i pravljenje sira, sadnja krompira
Jul: kosidba, sakupljanje sijena, sakupljanje pečurke
Avgust: branje borovnice, muza krava i pravljenje sira, okopavanje krompira
Septembar: branje ljekovitog bilja, sakupljanje plodova sa njive, kosidba i sakupljanje sijena
Druge usluge
Transferi za goste: DA
Degustacija proizvoda: DA
Kulinarski časovi – učestvovanje u pripremi jela: DA
Jahanje konja: DA
Kampovanje: DA
Organizacija izleta: DA
Rekviziti za djecu: NE
Posebni uslovi
Internet: NE
TV: NE
Posteljina i peškiri: DA
Moguće dovesti kućne ljubimce: DA
Mašina za veš na raspolaganju gostima: DA
Strani jezici u upotrebi u domaćinstvu: NE
Porodica Jokić živi u selu Murino, ali generacijama unazad pola godine provode na katunu, jer se bave stočarstvom. Upravo na katunu se i bave turizmom, i direktno su na trasi Katunski put. Gordana, ili Goca kako je svi zovu, je glavna domaćica, i ona će vas sačekati i ugostiti. Na katunu su i njeni svekar i svekrva, a neko od njenih sedmoro djece je često sa njom, bilo da su sami bilo sa svojom djecom. Tako da se može desiti da upoznate četiri generacije Jokića! Ovdje ćete upoznati staru tradiciju crnogorskih katuna, Jokići je i dalje praktikuju, i sve na njihovom gazdinstvu je potpuno tradicionalno.
Jokići se primarno bave stočarstvom, sto znači da ćete na njihovom imanju imati priliku da probati kvalitetan planinski sir. Oni drže krave, ovce i koze, ali i svinje, kokoške, konje, naravno da ćete vidjeti i pse i mačke jer su sve te životinje tipične za jedno planinsko gazdinstvo. Osim stočarstva, Jokići uzgajaju praktično svu hranu koju sami koriste i koju služe svojim gostima. Preporučujemo da probate njihov krompir, uzgajan na toj nadmorskoj visini i nađubren stajskim đubrivom bez ikakvih hemijskih pomagala, izuzetnog je ukusa i kvaliteta. Kako je i uobičajeno na katunu, Jokići beru borovnice, maline, kupine, sakupljaju pečurku i ljekovito bilje, pa sve to možete da isprobate.
Vujov katun je praktično na samom vrhu Čakora. Pogled se pruža na sve vrhove Prokletije, a dobar dio ove zone je proglašen nacionalnim parkom. Od njihovog katuna jedna staza vodi ka Mokroj i Halji, takozvani katunski put na kom možete da upoznate druge stočare koji praktikuju tradiciju izdiga na katune, a druga ka Prokletijama, prema čuvenoj stazi Peaks of the Balkans.